Historie

Rozhodnutí založit společnost zabývající se výrobou čerstvého masa a masných výrobků udělali pánové Lubomír Hadač a MVDr. Pavel Zapletal již v roce 1994. Spolu s několika zaměstnanci začali budovat firmu, která si velice rychle nachází místo a spokojené zákazníky nejen ve svém regionu. Společnost postupem času roste uvnitř i navenek. Šířkou sortimentu a stoprocentním servisem brzy získává stálou klientelu jak v maloobchodním prodeji, tak ve společnostech, které nakupují maso a uzeniny ke svému dalšímu zpracování.

Výroba

Hlavní důraz byl vždy kladem na kvalitu bez kompromisů. Díky dodávání čerstvého masa a výrobků, v jejichž složení je možno nalézt pouze nejlepší suroviny bez náhražek a kompromisů, si firma postupně zajistila pevné základy pro své další regionální působení. Investice do technologií umožnily firmě postupně dodávat i těm nejnáročnějším zákazníkům. Vstupem do Evropské unie v roce 2004 začala další etapa společnosti, kdy se museli oba zakladatelé vypořádat se spoustou nových nařízení, zpřísnění hygienických opatření a zavedení systému kritických bodů HACCP. Následují tedy další investice a úpravy.

Přístup

Velmi důležitou roli hraje v chodu firmy osobní přístup k zákazníkům a zpřístupnění řeznického řemesla jako takového. Každoročním pořádáním tradičních zabíjaček, prezentací na farmářských trzích, či účastí v regionálních soutěžích se snaží co nejvíce přiblížit své výrobky konečným zákazníkům. 

Současnost

V roce 2019 se společnost Hadač a Zapletal, s.r.o. stává členem skupiny firem Kučera group. Výrobní firma je v této skupině dalším logickým krokem v rámci kolektivního působení sesterských firem v masozpracujícím průmyslu v České republice. Založení maloobchodní značky „PROSTĚ MASO!“ a její ochranná registrace je novým posunem, který má odlišit vlastní osobní přístup od konkurence. Tradice, důraz na kvalitu produktů a stále se zlepšující servis budou i do budoucna hlavními prioritami společnosti.